úterý 17. prosince 2013

Práce v zahradě

Po delší době se opět hlásíme. Jak již asi víte, pracuju tady v MAICHu v zahradě. Naše oddělení (Food Quality and Chemistry of Natural Product) se především stará o část zahrady nazvanou Ethnobotanical Garden, tzn. rostliny využívané lidmi jak v minulosti tak i v současnosti. Zahradu má na starosti naše "šéfka" Erika, což není ani Řekyně, nýbrž Maďarka :)
V zahradě pracujeme jenom tři - já společně se Španělem a Španělkou - a nikdo jiný. Co se týče ostatních částí zahrady, tak je to dost bída a nikdo se o nic moc nestará.
Pohled ze zahrady na zasněžené vrcholky Lefka Ori
V zahradě jsou domky (stone houses - výše), které slouží pro ubytování převážně hostů konferencí a učitelů. V zahradě převážně pečujeme o rostliny bylinného charakteru, takže se jedná buď o trvalky přežívající suché léto podzemí nebo jednoletky, které pokaždé vyrostou někde jinde. K tomu všechno zarůstá zde invazivním šťavelem kozí nohou, který musíme trhat - takže docela piplačka.
Co se týče vybavení jsme jak kromaňonci v době kamenné. Sice máme lopaty, ale jenom srdcovky a pořádná uhelka se tu sehnat nedá. Máme jednu ruční pilku - zlomenou, tupou a křivou (dá se říct, že bych větev rychlejc překousal). Nůžky máme naštestí po nabroušení obstojné. Každé odpoledne si můžeme půjčit auto na odvoz nastřádaného bordelu na jiné místo v areálu, kde to není moc vidět :)
Naše kára a Pablo
Vznesli jsme požadavek na nákup vybavení a nahradních dílů na závlahu a bylo nám tedy přislíbeno na konci listopadu, že všechno bude, načež nám bylo řečeno, že to z toho rozpočtu laboratoře nepůjde a bude to nejdřív v novém roce. Toť asi vše k našemu snažení zde.
Vlastně vám ještě povím o našem lepším počinu - nedávno jsme založili na myrtový a citronový likér a nemůžeme se dočkat :q
Houby v zahradě


Žádné komentáře:

Okomentovat