"Hlavní část přecházejících par při destilaci zkvašených břeček připadá na vodu a menší část na alkohol. Ovšem při výrobě ovocných pálenek není úlohou vyrobiti destilát vysokoprocentní, nýbrž plně postačí, když se získá destilát v síle hodící se k účelům pitným.
Rovněž se nežádá dalekosáhlé čištění destilátu, naopak jest žádoucí, aby určitá část znečištěnin v něm zbyla, neboť právě ty (estery, aldehyd, přiboudliny aj.) dodávají ovocnému destilátu osobitý charakter.
Máme–li tedy stále na zřeteli co jsme zde poznamenali, postačí, když k destilaci ovocných kvasů použijeme zcela jednoduché destilační přístroje, bez všelikých zesilovacích zařízení."
(Ing. Dr. Otakar Vondráček - Výroba ušlechtilých pálenek z ovoce, Praha 1945)
Zcela jednoduchý destilační přístroj :) |
Jak na to:
po sundání tzv. helmy nalijete kvas a přidáte
- pytel fenyklu
- pytlík badyánu
- 3 granátová jablka
- arabskou gum
- a půl keře Sarcopoterium spinosum
Nová várka |
Kotlík plný dobrot |
Pěkně utesnit |
Všechna fota zde: Raki
Žádné komentáře:
Okomentovat